Helt sjukt att det är sista dagen på VFU:n i morgon!

Jag kan inte fatta att jag aldrig mer kommer göra VFU där, eller rättare sagt aldrig göra VFU någonsin igen. I januari är jag klar och detta har vart min slut-VFU.
Inför i morgon har jag bakat till barnen samt köpt blommor och choklad till personalen. Kommer sakna dem så otroligt mycket och jag hoppas jag nångång kommer komma tillbaka dit!


Vilket ägg som precis ringde mig från Tele2

Tele2 snubben: Heeej, jag söker Erika
Jag: Aa det är jag
Tele2 snubben: Va bra! Det är så att jag har ett erbjudande till dig. Din bindningstid på abonnemanget har gått ut så om du binder dig igen så får du....
Jag: ahaa?? så jag har inte kvar mitt abonnemang eller vadå?
Tele2 snubben: Jooo men om du binder dig så slipper du betala abonnemangsavgiften året ut och du ringer för 49 öre i minuter istället för 69 ör och .....
Jag: men jag betalar inget i minuten, jag har fast pris.
Tele2 snubben: Jaha har du fast pris.. då ska vi se.. om du binder dig så bjuder jag på de två månader alltså 499kr och 499kr. Alltså nästan 1000kr.
Jag: Men jag betalar bara 299kr
Tele2 snubben: jahaa vad är de för nått?
Jag: 1000 fria minuter, 1000 fria sms och 1000 fria mms
Tele2 snubben: ahaa..?
Jag: och det är du som jobbar på Tele2?
Tele2 snubben: hehehehehehe... ja då får väl jag tacka för mig

Kan va bra att kolla upp vad kunden har för abonnemang innan man ringer kunden 20.30 för att erbjudaett erbjudande.


Tisdag

Hej babes!
Idag åkte jag direkt från VFU:n till Högskolan för att skriva på arbetet. Jag kom inte så långt, men jag har börjat. Att jag är ute i så god tid måste vara historiskt! Gött känns det iaf! Ska jag bara skriva allt det andra med.. Men det vill jag inte tänka på nu. Ska fixa det sista på min pedagogiska grundsyn ikväll och sen får det vara bra med skolarbete för idag.

Ikväll gick det inget skoj på TV:n, kanske kan ha lite egen tid istället? Eller så slutar det med att ja sitter här. Ska iaf gå och lägga mig tidigt ikväll så jag får igen lite sömn av det jag missade i natt.

Pappsen

Tidigt i morgon bitti åker pappa till Bosnien och ska stanna där tills på tisdag så ikväll tänkte jag umgås lite med pappa. Äta något gott och kanske en och annan diskusion.

Stundvis kan jag sakna att bo hemma hos föräldrarna väldigt mycket. Det naturliga "ses-varje-dag" som vid frukosten och efter skola/jobb. När jag bodde hemma uppskattade jag tyvärr inte denna tiden så mycket som jag idag önskar att jag hade gjort. Som tur är bor vi fortfarande i samma stad och det tar inte mer än tio minuter med bil hem till mina föräldrar så jag ser dom ändå relativt ofta. Fast ändå kanske jag sakna mer tid med dom.


Har jag på mig allt?

När man börjar fundera på om man har på sig allt, med sig allt, vart man är, funderar på vad det var man precis tänkte på och vaknar kl 5 och undrar om man försovit sig kan man inte vara något annat än väldigt stressad.

Idag hade jag sista lektionen helt själv, min luv var på "luv seminarie" på högskolan. Kidsen skötte sig bra, var nog fröken (jag) som var lite mer snurrig med alla enkätpapper, tio ord i veckan böcker och barnens alla frågor.

Nu pluggar jag det sista inför seminariet som vi ska ha i morgon. Ingen vila, ingen ro!


Besvikelse

Jag är så arg, jag är så besviken! När fan blev Sverige så egoistiskt? Jag tror inte folk har fattat vad dom har gjort! Och vad tänkte folk med när dom röstade in SD i riksdagen?

Jag sammanfattar mina känslor just nu med ett ord, HAT!

Snart klar

Nu har jag kommit en bit på vägen med allt jag ska göra idag, men hela tiden kommer jag på nya saker som jag visste också behöver göra. Nu är iallafall matteläxan gjord och jag blev faktiskt nöjd över den. Får vi se vad min luv säger om den.

Ska ta mig en lång go dusch nu och sen hoppa i myskläder.


Så sant som det är sagt


Idag ska vi byta regering!

God morgon allihopa!
Hoppas ni har sovit gott!
Idag ska vi byta regering och jag är väldigt exalterad. Precis som ett barn på julafton vill jag att det ska bli kväll så att vallokalerna stänger och det inte är lika lång tid tills vi får reda på resultatet som det är nu. För att få tiden att gå ska jag sysselsätta mig med en massa saker bland annat:



Vi hörs igen lite senare!


Fika hos Emma

Tjejorna (de som är kvar i stan) och jag begav oss idag till Vargön för fika hemma hos Emma. Vi hade köpt med oss kakor och Emma bjöd på kaffe. Lilla Miri var vaken hela tiden och charmade oss allihopa.


Rebecca, Johanna och Anna


Miri gillade att leka med Helena


Eller va det Helena som gillade att leka med Miri?


Ny mobil

Idag har jag fått en ny mobil. Det är en uppgradering av min förra mobil. Sony Ericsson J10i2 heter den. Har nu under kvällen suttit och laddat över massa låtar till den så ska snart sätta mig och välja ut alarmsignal, ringsignal, tema och sånt. Ska också kolla så att jag fick med alla telefonnummer samt vad det finns för saker på telefonen. Hann inte göra det förut då det bev väldigt stressigt innan jag skulle iväg på fikan hos Emma.


Dagens låt


Present

Om typ en vecka är lilla Miri 6 månader och detta skall såklart firas. Så idag satt jag och klickade hem en liten present till henne. Jag tror iaf att hennes mamma kommer gilla den!


Är hemma idag också

Huvudvärken är inte lika jobbig som igår, men den finns ändå där.
Ska passa på att tvätta och plocka iordning lite när jag ändå är hemma samt planera nästa veckas lektioner. Bland annat måste jag fixa iordning nästa veckas matteläxa.
Behöver sätta mig och skriva ner min pedagogiska grundsyn med, men får de hur mycket jag hinner med idag. Ska inte stressa utan ta det i lagom takt.


Röstat

Sådär ja, då va det gjort! Passade på att förtidsrösta samtidigt som jag var och handlade.


Huvudvärk

Igår fick jag en sån där smygande huvudvärk som ligger och trycker samt gör små utfall när den har lust. Drack en massa vatten samt tog två alvedon men inget hjälpte så bestämde mig för att gå och lägga mig tidigt och sova bort den. Vaknade i morse och den förbannade huvudvärken var kvar. Tog två alvedon och hoppades att den skulle ge med sig men icke, så strax efter halv åtta fick jag ringa till min luv och säga att jag tyvärr inte kunde komma idag. Hatar att sjukanmäla mig och inte gör det som var planerat, men kände att 20 elever och ett dunkande huvud inte var en bra kombination.


Bättre sent än aldrig

Idag har jag vart på stan med lillebror. Han fick välja ut en klocka som han fick i försenad studentpresent samt att vi tog en lunch på Stålverket.

Har försökt att plugga lite, men har en sån envis huvudvärk som vägrar släppa så det är otroligt svårt att koncentrera sig. Bakade en persikopaj istället och nu ska jag få lite ordning här hemma. Har redan satt på en maskin tvätt så nu är det bara att hugga tag i dammsugaren med.


Klockan som lillebror valde

Ingen vidare bra dag

Dagen har hittills inte vari någon vidare bra dag. Jag har gjort bort mig, jag har vart ledsen, jag har vart arrogant och min kropp känns inte helt okej. Skulle egentligen tränat bodybalance ikväll men bokade precis av det då jag känner att jag nog mer behöver en kväll i soffan tillsammans med Andreas. Sådana här dagar känner jag mig så liten.


Tummen ner för den här dagen

Om en vecka..

..är det val! Och förhoppningsvis kommer vi få en ny regering!

Lördagsmys

Älsklingen fixade så att jag kan ta kort med webcamen igen, så nu kommer ni få stå ut med massa webcam bilder igen ;)

ikväll blir det mys med några utav mina tjejor. Vi ska va hemma hos Helena så äntligen ska jag få träffa och gosa med hennes lilla Lucy :)


God morgon

Satt uppe till 23 och planerade lektioner jag ska ha den här veckan. I slutet gick mina ögon i kors och jag kände att sängen lockade nått fruktansvärt.  Sov dock inte lika bra som jag trodde, vaknade flera gånger under natten och tittade på klockan. Idag får det bli tidigt i säng så jag får igen lite sovtimmar.

Idag ska jag ta med mig en utav böckerna vi ska ha läst i tills på måndag till VFU:n så kanske jag kan läsa den under planeringen. Annars vet jag inte hur detta ska gå ihop..

Grattis mamma

Svängde förbi blomsteraffären och bageriet innan jag åkte hem till mamma för att gratta henne. Hon visste inte att jag skulle komma så hon blev riktigt överraskad men såklart glad. Först trodde hon att det va pappa som hade ringt mig och bett mig åka förbi bageriet för hon hade tydligen bett honom åka dit och köpa något gott ifall jag kom över på fika senare idag.


Dagens låt


Debatt vs Biggest Loser

Nu har jag suttit och zappat mellan kanal 1 och kanal 4 i en timme. På 1:an var det skoldebatt mellan de politiska partierna. Otroligt intressant då skolan är min hjärtefråga. På 4:an var det Biggest Loser Sverige. Ville för allt i världen inte missa något utav progammen och då man inte har någon ispelningsbar box får man göra som man gjorde förr i tiden nämligen zappa, med risk för att missa lite av det goda.

De rödgröna skötte sig bra. Jag skrattade lite åt alliansen och då främst Maud Olofsson som bara är för mycket. Jag kan verkligen inte med den människan sen hon gjorde bort sig så mycket i SAAB frågan.

Den försvenskade versionen av Biggest Loser var helt okej. Gillar dock nog det amerikanska konceptet mer, men ska ge denna versionen en chans. Försvenskningen gör ju trots allt att man känner mer igen sig (och kanske tar åt sig mer).

Högläsning

Under denna VFU perioden ska vi ta över 2/3 av undervisningen, vilket motsvarar 15 dagar. Idag hade jag min första dag och nervositeten kom smygande redan igår kväll. Det som jag var mest nervös för var också det fjantigaste, att läsa högt ur högläsningsboken. Jag övade lite här hemma i helgen men känner mig så otroligt fjantig när jag ska försöka vara lite klämkäck. Jag har verkligen jätte svårt för det och tycker att det är jätte jobbigt. Som tur var förstod min luvare det och sa att hon kunde ta över det idag tills jag blev lite varm i kläderna och kunde ta mig an en ny utmaning.


Högläsningsboken


Politik

Gick och la mig tidigt igår för att slippa vara trött idag på VFU:n. Sov oroligt och vaknade flera gånger och vid halv fyra tiden får jag ett samtal av en full lillebror som vill prata politik. Jag älskar politik och pratar gärna politik, jag älskar min lillebror och pratar gärna med honom. Men kanske inte den kombinationen halv fyra på natten. Nu tänker ni säkert att jag får skylla mig själv och att jag var dum nog som svara. Absolut får jag skylla mig själv som har på mobilen på natten, men det finns också orsaker till att jag har på den.

På tal om politik är det ju valår i år. Tjohej äntligen ska vi bli av med alliansen!
Hitta ett skönt klipp på youtube från Parlamentet (dock väldigt gammalt). Det får iallafall förgylla min fredagskväll!


En stunds vila på soffan

Då var den första dagen på VFU:n avklarad. Bara 19 kvar!
Hemskt det låter när jag skriver så, låter som om jag vantrivs. Det gör jag verkligen inte! Trivs jätte bra på min VFU plats, men är väldigt nervös inför denna sista VFU.

Ska vila lite på soffan nu och sen försöka läsa lite litteratur så jag kommer in i kursen och förstår allting. Ska också fundera på om jag ska åka och träna eller om det blir en promenad idag. Slätthult lockar ganska mycket, men vi får se..


RSS 2.0