Nu har gästerna gått

Jag och älsklingen har plockat iordning lite här och satt på en diskmaskin. Nu sitter jag i soffan och tar det lite lungt. Ska strax fixa iordning lite inför i morgon, bland annat lägga fram kläder och packa ner mina skolsaker. Men först ska jag nog ta en dusch och ta på mig myskläder.

Undra om det går nått bra på TV:n ikväll som jag kan titta på!? Eller om jag ska va duktig att plugga lite.. Men det är ju faktiskt söndag, då kan man väl bara få slappa!!?


Söndag

Idag ska vi få besök av älsklingens pappa och hans fru samt älsklingens halvsyskon. De har inte sett våran lägenhet förut så det ska bli kul att visa dem! Tänkte slänga ihop en kladdkaka tills dess så vi kan bjuda på något gott till kaffet. Men först ska jag plocka undan lite samt göra mig iordning.

Vad jag är duktig!

Vi fick för ett tag sen en parkering så ja egentligen ska jag ju inte behöva fickparkera och sån skit men nu är saken den att våran parkering är typ pytteliten och jätte svår att komma in i. Vi har en liten bil så det är inte det som är problemet och det är absolut inget fel på köraren utan det är omgivningen!! I alla fall.. jag ska jobba tidigt i morgon bitti och ville då inte behöva krångla mig ur från våran parkering utan därför parkerade min underbara pojkvän bilen här på gatan så jag lätt skulle kunna åka till jobbet. Eftersom jag var tvungen att ta bilen till Anna nu ikväll så fick jag snällt fickparkera när jag kom hem.. Jag kan ju medge att det inte är min starka sida! Rättare sagt så är jag urkass på det och brukar alltid få panik. Men idag, denna undrets dag, så kom jag in på tredje försöket. Jag kände mig as grym och tänkte att jag nog är född till att fickparkera, bara det att jag inte kommit på det försen nu..

Nä nu måste jag hoppa i säng, jobbet kallar i morgon.


Dagens låt


Idag ska jag fuska!

Jag ska äta riiiiiis!!! För ikväll ska jag och några utav mina tjejer äta kina mat och då ingår ju liksom ris ;) Vi ska även kolla på Let's Dance. Mys mys! Sen ska jag hem och sova för jag börjar jobba 8 i morgon bitti. Skräll att man inte får sova ut på helgen ;) Men jag klagar väl inte sen när lönen kommer så då ska jag inte klaga nu heller.

Nu ska jag ta mig en snabb dusch så tjejerna fortfarande vill vara vänner med mig.

Just do it

God morgon! Eller hmm.. morgon det kan väl diskuterad. Jag var uppe till sent och pluggade så jag förtjänade en lång och skön sovmorgon idag! (Tycker jag!)
Jag har sån träningsvärk idag så jag tror jag får sitta stilla hela dagen. Nä men jag får nog ringa bror min och få lite tips på olika stretchövninhar så detta inte upprepas.
Ska fortsätta att greja lite idag med så jag kan koppla av i helgen. Tvätta och plocka undan är det som står högst upp på listan!
Jo just det.. Jag fick en försenad julklapp av mormor igår. En matta att ha under matsalsbordet. Jag fick välja den själv.. Me like :)

Disco i badrummet

När vi bodde i den andra lägenheten så hade vi en gammal toppmatad tvättmaskin som både lät förskräckligt och hoppade som om det vore disco. När jag och älsklingen flyttade så tog vi inte med oss den utan köpte en ny. Tyvärr så fick vi inte plats med en frontmatad utan fick köpa en toppmatad. Problemet är att denna hoppar också! Vi var för ett tag sen och köpte en "halk-matta" så att den skulle hoppa mindre, och ja numera hoppar den inte över hela badrummet men däremot så hoppar den upp och ner vilket gör att det nästan har gått hål på "halk-mattan". Är det vanligt att toppmatade tvättmaskiner hoppar eller är det jag som har väldigt otur?


Dags att sätta igång!

Har precis kommit hem från älvhögsborg, core och en stund på gymmet blev det idag. Ska ta mig en dusch och sen börja greja. Har fullt upp idag. Ska plugga, städa, tvätta och göra ärenden med mormor. Skönt att få saker gjort!


Vad ska man skriva om i C-uppsatsen?

Jag och Anna kom jätte långt med våra planeringar idag, så nu är i stort sett allt klart inför fälstudierna. På tisdag och onsdag kommer vi göra det mesta så förhoppningsvis kommer den uppgiften snart vara klar!
Vi satt även och pratade lite om C-uppsatsen som vi ska skriva ihop nästa år och vad vi kan tänka oss att skriva om. Det är svårt det där tycker jag. Man vet väl på ett ungefär vad man vill skriva om, men så ska man ju komma på en fråga till det...

Efter skolan åkte jag och älsklingen till överby för att handla lite. Orkade inte ställa mig att laga mat direkt så nu har jag precis ätit lite mellis och tänkte lägga mig i soffan ett par minuter.

Dags att gå till skolan



Jag och Anna ska planera våra fältstudier så inga föreläsningar idag. Skönt!

Skriver mer ikväll.
PUSS

Träning

Så nu har jag gjort det första träningspasset för i år. Step up blev det och det märks verkligen att det var ett år sen sist man tränade. Men det kan ju bara bli bättre så det är inte dags att ge upp än. ;)

Ska mysa i soffan och titta på Wallander nu.

Puss

Avskedsfest

I lördags hade vi avskedsfest samt födelsedagsfest för Mia, men hon kom lite i skymundan då Malin ska flytta 12 timmar bort. Förfesten var jätte trevlig och utgången var helt okej den med.
Det känns lite konstigt att vi börjar bli så gamla och att en del börjar röra på sig. Det är jätte roligt, men samtidigt så blir man lite chockad hur fort tiden går. Som jag i ett tidigare inlägg skrev så gav jag ett fotoalbum till Malin i avskedspresent och när jag satt med min låda och rotade igenom massa bilder tyckte jag inte alls att det var längesedan dom togs.



Helena, Lullsan, Sandra och jag. Bilden är lånad av Lipz 

Nu är det dags för fest


Dessa hundar

Våran nya lägenhet ligger precis bredvid en liten Coop affär och nästan alltid står det en hund eller flera hundar fastbundna utanför och skäller. Speciellt en pudel som ägs av en gammal dam är där varje dag. Jag och älsklingen kan numera hur han låter och vet direkt när det är han.

Förut när jag skulle lägga mig och vila var det nog hundparty nere vid Coop. Älsklingen kollde ut genom fönstret för att titta på hundarna och följdes sedan av denna konversationen

Jag: Va är det för hund?
Älskling: Jag vet inte, jag kan inga raser
Jag: Ja, men hur ser den ut?
Älskling: Den ser ut.. som en hund

Han är väl tokig min älskling!

Väggord

Jag har hittat en underbar sida med väggord och funderar på om jag ska beställa ett citat som ska få pryda "listen" vid pelaren. Hmm ja list är nog egentligen inte rätt ord då denär stor. Pelare som går längst med taket, förklarar jag det på det sättet så kanske ni förstår?
Citatet som jag funderar på att beställa är "I det enkla bor det vackra" sagt av Ernst Kirchsteiger.
Ni hittar sidan här. Det finns massor med väggord och man kan även designa egna. Ta en titt :)

Tradera finns det många som säljer väggord. Jag vann nyligen en auktion där så numera pryder texten "Här är behoven lika, fattiga som rika!" min toalettdörr.

Jag tycker att det är väldigt roligt att förnya och pryda väggarna med ord eller motiv. Det bästa är att de både är snygga och lätta att byta ut. Det som är synd är att vi har tapeter i stort sett alla rum så jag får pryda de få ytor som går. Tur att jag har en sambo som går med på de flesta av mina inrednings påhitt :)


Möte

I veckan hade jag sett fram emot att sova ut i helgen, men häromdagen förstördes den önskan (iallafall för idag, lördag). Jag och Mia har bestämt att vi ska börja träna på Älvhögsborg Plus men innan vi kunde bli medlemmar var vi tvugna att gå på ett möte. Hmm.. tänkte vi och försökte med alla medel att slippa det där mötet men nej klockan 12 idag var vi tvugna att infinna oss där. Mötet, om jag ens kan kalla det för ett möte, gick ut på att visa vart gymmet fanns samt berätta att dem även hade årskort. Jag och Mia ville fortfarande ha terminskortet och så fick det bli. På medlemskorten skulle man ha en bild och då kopierade personalen körkortskortet och klistra fast. Så nu får jag stå ut med det hemska kortet på ytterligare ett ställe och jag som precis hade börjat glädjas åt att jag kommer få byta ut det i höst när jag blivit fru.



Luggen är nu booorta! Me like!

Fredagsmys

Nu sitter jag här och ska strax gå och lägga mig. Dagens har vart fullspäckad så jag är helt slut. 
Först hade vi seminarium i skolan, jag kan minst säga att det var väldigt speciellt.. Sedan satt jag och Anna kvar i skolan och fikade samt pratade skit och pyttelite skolarbete. Vi har iallafall kommit på vad vi vill skriva om i vår B-uppsats så nu ska vi bara komma på en frågeställning. Efter allt för mkt kaffe gick jag och lunchade med Malin och Emma G. Malin ska flytta till Norge på måndag så jag hade pysslat ihop ett fotoalbum med massa bilder från förr till henne. Ikväll har några utav tjejerna vart här hos mig. Vi tittade på TV och hade det allmänt mysigt.

Nu ska jag gå och tvätta bort ansiktsmasken och sen krypa till sängs. I morgon är det fest och då måste gamla jag vara utvilad om jag ska orka!

Lite uppdatering

Vad tiden bara rinner iväg och aldrig har jag tid att sitta mig ner och skriva lite här, men nu tänkte jag att det ändå var dags. Vi börjar få lite ordning här hemma nu. Mamma kom förbi förut och lämnade gardiner som hon sytt till oss så nu har jag satt upp gardiner i vardagsrummet. Sovrummet får jag ta i morgon för dem måste jag stryka. Efter skolan gick jag och köpte tavlor så nu har vi fårr lite färg på väggarna och slipper titta på våra gråa tapeter.

I måndags började jag en ny kurs och nu går jag tillsammans med Anna. Känns verkligen jätte skönt att gå tillsammans med någon som man känner. Vi ska skriva C-uppsatsen tillsammans och i den här kursen som vi går nu får vi öva oss på att arbeta tillsammans då vi bland annat ska skriva B-uppsatsen. Kursen är lite knasig då vi i stort sett inte har några obligatoriska lektioner. Inte ens seminarierna är obligatoriska. Känns konstigt, men samtidigt ganska skönt då jag är ganska omotiverad just nu.

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att jag somnar fast att älsklingen inte är hemma. Ibland ligger jag och oroar mig tills han kommer hem. Hmm.. stackars mina blivande barn ;)



Snart kan jag nog sätta upp min lugg igen! :D


Underbara måndag?

Mitt skrivande på examinationen har inte varit speciellt lyckat då det kommit massa saker ivägen (både bra och dåliga). Så idag får jag sitta konstant eftersom arbetet ska vara inne kl. 20.00 idag.

Vägde och mätte mig idag och jag har gått ner 0,8kg och minskad 0,5cm i midjan sen förra måndagen! Underbart. underbart! Ett myrsteg på väg, men det är iaf på rätt väg :)

Vart tar tiden vägen?

Jag har nästan helt vänt på dygnet, något som jag måste rätta till innan nästa vecka. Det blev lite brunch och borrning innan älsklingen var tvungen att kila iväg. Så nu har vi fått upp skolhyllan och våra läslampor i sovrummet. (Jippie, nu behöver man inte treva i mörkret när man ska lägga sig)
Älsklingen ska lämna in bilen då halva avgastsystemet hänger på backen och bilen numera låter som en raggarbil.. haha!

Ska äta lite mellis nu och sedan få tummen ur och skriva på min examination.


Pizza

Älsklingen har vart på Cosmo ikväll så jag blev ensam här hemma, men det gjorde ingenting då jag fick besök av Lullsan och Malin. Vi tittade på film och tjatade lite. Flickorna köpte med sig pizza till mig så jag gjorde alltså ett val att synda ändå till slutet ;) Det enda som jag saknat ikväll är Eldorados äpplejuice men jag kan nog klara mig utan den ändå!
Nu ropar sängen och jag är verkligen sjukt trött så det är nog dags för mig att sluta...

Sista dagen med sockret

Ja idag skulle jag nästan kunna säga att det är en högtidlig dag. Idag är nämligen sista dagen på mitt gamla liv.. Jaha tänker ni och himlar med ögonen, sådär säger ju alla. Ja och sådär har jag också sagt i snart sisådär 8 år, men nu menar jag faktiskt allvar och det är därför jag har valt att skriva om det på bloggen. För nu kan jag ju inte med att göra er besvikna!
Jag har blivit medlem på GI Viktkoll och kommer numera äta enligt GI-modellen. Så har ni tänk att bjuda hem mig på en fika skippa bullarna och ge mig en frukt ;)

Den stora frågan är nu om jag idag ska njuta av något sista gott? Joo egentligen borde jag ju det, problemet är bara att jag inte vet vad jag är sugen på! Det tåls att fundera lite på...

Brödburk

Den enda som är mindre med vår nya lägenhet är skafferit. Jag har aldrig tidigare tänk på hur underbart det är med ett stort skafferi där man slipper ställa saker på, framför och jag vet inte allt, stå på stolar för att nå.. ja det är helt enkelt jobbigt! Det jobbigaste är att eftersom det är så trång så får inte allt plats, till exempel brödpåsen. Och då undrar jag hur snyggt är det med en plastpåse med en brödlimpa i framme på diskbänken!? Inte alls snyggt! Så nu måste jag helt enkelt onförskaffa mig en brödburk, vilket var lättare sagt än gjort! Nu har jag snart suttit här en timme framför datorn och letat efter en som jag gillar. Reslutatet hittills är att jag har kommit fram till att jag vill ha en röd och att den ska se lite retro ut. Hittar du någon som prismässigt passar en studerande säg till!


Välkommen 2010

Såhär i början av året känns det så konstigt när man ska skriva året, man har ganska så nyss vant sig att skriva 2009 och nu helt plötsligt ska man skriva 2010. Som om man inte hade nog att tänka på ;)

Idag åkte vi ut på julrean med svärmor och jag tackar Gud att jag fortfarande lever med tanke på all snö, allt folk och en viss persons bilkörning. Vi fick bland annat, till min stora förtjusning, tag i en tvättmaskin. Så nu slipper jag springa upp och ner till källaren. Får försöka lära älsklingen hur man tvättar med så det blir lite jämställt här hemma ;)

Vi har även, sedan jag skrev här sist, vart på IKEA och inhandlat lite nya möbler och nyss beställde jag hem lite lampor från Ellos. Så nu börjar det ta sig här hemma och vem vet snart kanske man kan gå här utan att kliva över banankartonger.


RSS 2.0