Sjuk

Hej mina älskade vänner!

Har vart i Oslo över helgen och hade då som vanligt turen med mig och lyckades bli sjuk efter halva resan. Bloggen kommer vara lite vilande tills dess att jag är frisk igen. Har ni tur kanske det dyker upp nått kort, men jag tänkte spendera den mesta tiden i sängen och försöka sova bort alla virus.

Mitt mål är att vara frisk på torsdag! Syns då!
Puss

Uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering, men jag får skylla på sjukdom och lite lathet. Kör en kort liten uppdatering istället...

Lördag
Glömde att ta med mig kameran till Miris namngivning så tyvärr får ni inte se några kort därifrån.
På kvällen hade jag picknick med Anna, Rebecca och Emma vid kanalen. Mysigt var det, men en aning kallt. När vi skulle bege oss hem så fick vi se ett litet annorlundare bröllopsfirande än vad vi är vana vid. Roligt va det iaf!

Söndag
Andreas halvsyster Josefin konfirmerade sig. Vackert, vackert! Efter det åkte vi hem till dem där det bjöds på smörgåstårta samt vanlig tårta. Smaskens! Dock mådde jag ganska dåligt av allt smärtstillande jag tryckt i mig så när vi kom hem stensomnade jag.

Måndag
Pluggat, tvättat och haft en riktig lipardag. Film med älsklingen på kvällen.

Tisdag
Vaknade med feber, frossa och ont i hela kroppen. Välkommen till influensan som tagit över hela min kropp. Knaprat alvedon och ipren samt sovit större delen av dagen.

Förberedelser

Sitter här med färg i håret som jag strax ska tvätta ur. Ska sedan göra mig klar för om en timma ska vi åka iväg på namngivning. Tar med mig kameran då förhoppningsvis kommer det upp lite kort här senare idag.

Puss


Tjohej

Sådär ja då var snart denna dagen över med. Har fått lite saker gjort men de flesta timmarna springer förbi utan att jag vet vart de tar vägen. Har vart på vårdcentralen och fått smärtstillande, köpt doppresent till Miri samt vart och fikat med Anna.

Jag vet inte riktigt varför men jag känner mig på något sätt ensam och som om jag inte passar in. Jag blir så arg på mig själv när jag känner så och vill bara ruska av mig det, men problemet är att det är svårt. Kanske blir det bättre i morgon. Det hoppas jag!

Typiskt!

I lördags när jag duschade trillade jag och slog mig i badkarskanten rätt rejält på vänster sida. Jag har fortfarande väldiga smärtor, men har helt tiden tänkt att det snart går över. Tack vare Johanna ringde jag idag till sjukvårdsupplysningen och frågade vad de trodde att de kunde vara. De sa att antingen har jag fått en fraktur eller en muskelinflammation. De berättade att det är viktigt att jag äter smärtstillande för annars kan det bli att jag andas fel (på grund av smärtan) och då får lunginflammation. Jag får heller inte träna på minst en vecka.

Tisdag

God morgon allihop!
Nu har jag precis ätit lite frukost och ska strax göra mig iordning för skolan. Ska möta Anna en stund innan föreläsningen för lite kaffe och skvaller. Sedan skiljs vi åt för att gå på olika föreläsningar, det ska bli skönt till hösten då vi går tillsammans igen!
Solen lyser idag, vilket är skönt då det vart riktigt tråkigt väder i flera dagar. Hoppas det håller i sig så kanske jag kan få med Andreas på en promenad ikväll.

Varför går det så snabbt när man väl bestämt sig?

Sedan i morses har jag dratt på att göra min LPP i svenska som jag ska lämna in i morgon. Allt annat var helt plötsligt superviktigt och för en timme sedan satte jag mig ner och tvingade mig själv att börja med den. En timme tog det och gick ganska smärtfritt. Varför kan man inte ta sig i kragen tidigare och liksom bara göra det så man slipper det sen? Jag fungerar så konstigt ibland.

Men nu blir det iaf sängen!




Inga tider att passa

Idag hade jag tänkt att både gå på föreläsningen och träna, men jag struntade i både och. Känner att jag behöver ha en dag utan några tider att passa och göra sånt som jag ligger efter med (t.ex. skolarbete, tvätt)

Får jag lite tid över så blir det lite hemmaträning samt kanske lägga lite slingor i håret. Vi får se hur det blir med det..



Jag vill köpa ny tavlor

Vardagsrummet känns som ett hopplock av alla möjliga stilar och jag trivs absolut inte med det. Jag vill köpa nya tavlor, hänga upp TV:n på väggen samt måla om mina vardagsrumsstolar. Problemet är bara att jag varken har pengar eller tid just nu. Så himla typiskt när man verkligen vill något.

Vi har bott här i snart ett halvår och fortfarande känns det som om lägenheten bara är halvklar. Jag blir så trött!!


Dessa tavlor från IKEA vill jag ha ovanför soffan


Klick

Nu har jag precis klickat hem en ny jacka från ellos. Min gamla vårjacka är lite för liten och sommaren verkar ju aldrig komma så det var väl dags att sluta vara snål och köpa mig en ny. Sagt och gjort, nu är det klart!


Den här fast en svart blev det

Work, work, work and some studies

I natt vaknade jag halv fem av att jag hade jätte ont i magen. Gick då ut och la mig på soffan så jag inte skulle väcka Andreas när jag låg och vände mig. Då hörde jag hur någon av mina grannar har fått knäpp och lyssnar på musik. Inte vrålhögt, men ändå så att det hörs.

Denna helgen kommer bestå av mycket jobb och plugg så vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga. På tisdag ska vi ha skrivit klart LPP:n i svenskan och jag har inte ens börjat så jag känner lite smått panik över det. Sen att jag knappt har läst några utav alla böcker som vi ska ha läst i kursen gör inte saken bättre. Jag får nog isolera mig från omvärlden ett tag fram över om jag ska få klart allting.


En kväll för mig själv

Ibland kan jag tycka att det är så skönt att bara få vara för sig själv och göra vad man vill. Ikväll är jag ensam hemma och har lite tid för mig själv. Rensar lite bland mina papper samt tittat på The mentalist. Har missat så många avsnitt så bestämde mig att se om serien från början.

Vad gör ni i kväll?


Grattis lillebror!

Idag fyller Peter 19 år så i morse var vi hemma hos mamma och pappa för att fira honom. Av mig och Andreas fick han en tatuering, eller han ska få tatuera sig när han kommer hem från sin studentresa och vi betalar.

Vi pratade även igenom endel inför bröllopet då mina föräldrar tycker att jag är lite väl hetsig just nu. Vi kom överrens om att inbjudningskorten inte behöver skickat ut ännu, då alla redan vet att vi ska gifta oss samt vilket datum detta kommer ske. Vi pratade också om lokalen och om vi eventuellt ska byta lokal. Vi bestämde också att jag och mamma ska börja titta på tyg.

Fröken tipsar

Jag har under en tid använt mig utav i.d mineralsmink och tyckt att det vart jätte bra. Den enda nackdelen är att det är lite dyrt, speciellt om man är student. Därför vill jag nu tipsa er om Lily Lolo.



finns på bland annat nelly

Kvällen

Det blev fika på slussen med några av mina tjejer. Sofia och Maria har flyttat till Oslo så det blev mycket prat om deras "nya liv". Vi pratade även om sista helgen i maj då vi tjejer som är kvar i stan ska åka till Oslo och hälsa på samt "se" på Eurovision.




Nu sticker jag och fikar med tjejerna



Vad ska ni göra ikväll?

Dagens låt


Pannkaka

Idag har jag haft VFU och var då i "min nya klass" som jag sedan ska vara i till hösten. I morgon ska barnen på en fotbollsturnering så då ska vi ha med oss mat så jag tänkte steka pannkakor. Synd att Andreas inte är hemma för han är bäst på att steka pannkakor, mina blir inte lika tunna och fina då jag lätt häller i lite för mkt smet. Ska dock försöka tänka på detta denna gången.


Fröken rekomenderar

Köpte för ett tag sen en ny mascara som jag är tok-nöjd med som jag vill rekomender för er. Too Faced Lash Injection heter den och finns bland annat att köpa på eleven.se I början tyckte jag att den inte var något speciellt, men efter att ha använt den ett tag så är jag kär.


Idag är det fem månader kvar till bröllopet

Vilket betyder att paniken så smått börjar komma. Jag måste göra klart gästlistan och skicka ut inbjudningar samt titta på mönster och tyg till tärn och näbbklänningar. Det är nog det som står allra högst på priolistan just nu. Pappa har bokat en kvinna som skall sjunga i kyrkan och lite på middagen efteråt. Vilka låtar hon ska sjunga är vi nog helt klara med.. Får titta på detta! Sen måste vi ju lära oss vals med.. Herregud!


Gammal?

Om man hellre sitter hemma och tittar på TV än att gå ut på krogen börjar man bli gammal då? Om man går och lägger sig vid 23 en lördag är man gammal då? Eller har man bara mognat och insett att man inte måste gå ut varje helg samt att man inte måste vara uppe sent bara för att man är ledig?

Idag ska jag köra racet här hemma, gaderoberna står först på tur då de verkligen behövs en genomkörning så får vi se hur mkt mer jag hinner. Tvätta kan jag ju göra under tiden så det blir det med. Ska nog börja spåna på inbjudningskort med. Är ju dags att skicka ut de snart. Får se vad som hinns med idag :)


Magsjuka

Nu har äntligen denna trevliga sjukdom kommit hem till oss. I morse vaknade jag av att Andreas satt och hulka på toaletten så nu väntar jag bara på att det ska bli min tur. Jag hoppas och ber till högre makter att jag ska slippa det men vi får väl se om det hjälper..


Lite saker

Igår så hade vi besökt här av Emma och Miri. Pierrre skulle också ha följt med, men han var tvungen att åka till Örebro. Jag och Andreas hade lagat tacosoppa som vi bjöd på och till efterrätt hade jag försökt att baka en sockerfri kladdkaka. Jag tyckte inte om den, men Emma tyckte att den smaka bra och det var väl huvudsaken.

Idag ska jag jobba mellan kl. 15 och 21. Vad jag ska göra fram till dess vet jag inte riktigt, men plugga och tvätta är två saker som verkligen behövs göras. Kanske en liten promenad också, det hade inte vart helt fel!

Vissa dagar är bara inte bra!

Idag gick jag upp vid 6.15 då de skulle komma hantverkare hem till oss vid kl. 7. Följde med Andreas till hans mamma då han skulle sova vidare där, medans jag låg och bläddrade i tidningar tills klockan blev 8.30 så jag kunde gå till skolan. Tog en morgonkaffe med Anna och snacka lite skit innan den var dags för lektion. Det är så tråkigt att jag och Anna inte går i samma kurs nu. Den här kursen är så mäktig och det känns inte som om jag har någon i klassen som jag kan fråga om saker som jag funderar över. Försökte fråga vår lärare idag men blev bara dumförklarad så jag får väl fortsätta att fundera själv.

Nu ska jag iväg till jobbet, hoppas kvällen blir lite bättre.

Sol och grillning vid kanalen

Idag tog vi tillvara på det fina vädret som bjöds på förmiddagen. Vi packade ihop lite saker och begav oss sen mot kanalen. Vi hittade en avskilt liten plats bredvid stadskyrkan där vi la oss och solade. Det var varmt och härligt. Vi hade tagit med oss en engångsgrill så vi grillade korv med bröd. Strax efter att vi ätit upp började solen gå i moln allt oftare och det började bli kyligt så då kände vi att det var dags att åka hem. 

  


Stickningen åkt med den också, måste ju bli klar med tröjan snart!

Myskväll med mamma

Dagen har spenderats med familj och släkt. Först var det första maj tåg och efter det fika hos mormor och morfar (traditioner ska man inte bryta). Har även deklarerat och efter lite förändringar så visar det sig att jag kommer att få tillbaka närmare 17000. Jag kan inte säga annat än att jag är nöjd!

Kvällen har jag spenderat med mamma, vi har tittat på TV och stickat. Jag tror iaf att jag under kvällen har kommit på att jag aldrig mer ska sticka en pippi tröja. Eller jo kanske någon gång, men jag rekomenderar inte att börja med att sticka en sådan om man är en ovan stickare. Jag var så nära att be mamma sticka klart resten av tröjan, men nä då kan jag ju inte stolt säga att det är jag som har gjort den. Så nu ligger din här hemma och ja förhoppningsvis hinner jag klart med den innan Miri blir för stor.


Detta är alltså en pippitröja för er som inte redan visste det.


Idag känner jag mig extra stolt över att vara socialdemokrat!

    

RSS 2.0