Hej och hå

Idag har jag känt mig lite hängig och typ svullen i huvudet. Jag har inte ont i det utan det känns liksom bara stort. När jag kom hem från skolan idag så hade min älskling köpt en present till mig, en cool t-shirt från Gina Tricot. Så söt han är min lilla gosekille!

Har även vart på överby med några utav tjejerna och tittat i affärer. Det märks att jag inte är van vid att springa runt i massa affärer längre utan mest handlar bekvämt framför datorn, då jag bara efter ett tag hade ont i fötterna och mer ville hem och sova än springa runt i affärer. Jag fick iaf tag på ett par leggings och ett par skor. Jag var i stort behov utav båda sakerna så jag är supernöjd!

På vägen hem stannade jag till och handlade lite mat. På tal om mat så är jag as hungrig men får inte äter mer idag så det är väl bara att gå och lägga sig och tänka på annat.

Andra dagen

Hejsan!
Kom hem från skolan för en liten stund sedan. Jag och Anna har fixat till det sista på B-uppsatsen och skickat in den så nu hoppas vi på att vi blir godkända. Innan jag lämnade skolan gick jag till studentbokhandeln och köpte mig en bok som vi ska ha i kursen som jag går nu. Egentligen brukar jag inte köpa böcker utan försöker låna från biblioteket. Böckerna i denna kursen verkar dock väldigt bra så efter mkt funderande sedan igår så bestämde jag mig för att köpa denna boken. 250kr kostade den så den var väldigt dyr så nu får jag hoppas att den är värd varenda krona!

Annars så flyter väl allt på ganska bra just nu, med ett litet undantag av den nya kursen som jag än inte är så insatt i. Idag ska jag träffa Malin som är hemma och hälsar på, men innan dess ska jag hinna läsa lite ur min nya bok, tvätta samt laga en massa mat så jag får väl sätta igång.



Hektiska dagar

Oj oj vad snabbt det har gått. Det har vart mycket i skolan nu med fältstudier som skulle lämnas in på torsdag samt att vi då hade examination av B-uppsatsen som innebär att vi tills dess även ska ha skrivit en opponering på en annan grupps arbete. Mitt i allt detta fick min vän en liten bedårande dotter. Jag hoppa och skrek omvartannat när jag fick mmset med detta glada besked.

Igår kväll hade jag bjudit hem min gamla studiegrupp till mig på knytkalas. Fyra av oss fixade huvudrätten och två av oss gjorde efterrätt. Det blev riktigt mumsigt och efter maten tittade vi på Lets Dance och umgicks. Det var riktigt trevligt!

Idag är det dags för jobb, börjar kl 16 så jag hinner gå runt och greja lite här hemma innan. Ska nog äta lite cheesecake som blev över sen igår med. Hihi!

Dagens låt


Ryck upp dig

Idag ska jag försöka få lite saker gjort och inte bara lata mig, som jag annars är väldigt bra på! Väntar på att älsklingen ska bli klar så att vi kan äta frukost ihop. Jo jag vet att klockan mer är lunchtid, men ibland får man ta sig en rejäl sovmorgon.

I förrgår fixade älsklingen Spotify till mig så nu kan jag äntligen lyssna på massa musik. Har gjort iordning en spellista som jag ska ha sen när jag pluggar. Tänkte jag skulle göra en som jag kan ha när jag städar också, men kommer inte på några bra låtar som det är lite go i. Har ni några förslag?

Ungdomsmottagningen

Detta fantastiska ställe var jag på för 1,5 vecka sedan. När jag var där kunde de inte ge mig ett besked om en sak så de lovade att höra av sig förra måndagen. Det blev måndag och det blev tisdag och jag hörde ingenting. På onsdag fick jag nog och ringde till dem. De skulle då kolla upp detta och ringa tillbaka till mig samma dag. Klockan gick och fortfarande inget telefonsamtal. Ringde återigen på torsdag och då var sköterskan som jag träffat där och skulle ringa upp mig så fort hon fick tid över. Hmmpf visst tänkte jag men faktiskt så ringde hon. Det hade blivit lite problem och på fredag så skulle hon på tjänsteresa så hon sa att hon skulle höra av sig på måndag igen och då skulle hon kunna ge mig ett svar. Idag är det måndag och om en timme så går vi in på tisdagens dygn och jag har fortfarande inte fått något telefonsamtal. Detta börjar bli väldigt störande och det som stör mig mest är att de inte en enda gång har bett om ursäkt för att jag fått vänta!

Min fundering är nu om jag ska ringa och skälla ut dem eller ska jag vänta och se hur lång tid de tar tills de ringer upp mig!? Det kan ju faktiskt bli ganska spännande, men också något sådär irriterande.

Paket

Idag fick jag ett sms om att mitt paket från H&M fanns att hämta på Hemköp så ikväll tog jag svängen förbi och hämtade det. Jeansshorts, pjamas och nya handdukar var några utav de sakerna som fanns i paketet. Även fast det är jag själv som beställt sakerna och vet vad som kommer finnas i paketet är det ändå en speciell känsla när man får ett paket. Man blir liksom glad, förväntansfull och ivrig. Eller så kanske det bara är jag som är barnslig..

Dags

Efter en alltför kort helg så är det dags för skola igen.
Hoppas ni alla får en trevlig dag!


Storasyster

Jag och min bror har väldigt bra kontakt och vi kan prata med varandra om väldigt mkt. Det känns bra att han har ett så stort förtroende för mig och jag tror det är lättare för honom att prata med mig än med våra föräldrar ibland. Tyvärr är det inte alltid så roliga saker som jag får reda på och fast att jag mer än gärna vill att han känner att han kan förtro sig till mig så blir en del saker för stora för mig att klara av själv. Idag hände en sådan sak och jag har fortfarande lite svårt att släppa det.
Ibland önskar jag att du vore 5 år igen och inte hittar på sånt här bus utan leker cowboys i skogen. Då kunde jag skydda dig från allt. Idag däremot kan jag känna mig så hjälplös och inte veta vad jag ska ta mig till ibland.
Jag älskar dig och om det skulle hända dig något så skulle jag aldrig förlåt mig själv för att jag inte skyddat dig tillräckligt!


Men jag är glad ändå..

Idag vaknade jag av att Emma och Micke ringde och väckte mig och sa att det var dags att gå ut och gå. Sömnig och egentligen inte alls på humör hängde jag med ändå och efteråt kändes det riktigt bra!

Efter dusch och frukost åkte jag hem till dem för Micke skulle hjälpa mig att lägga upp ett mat och träningsschema då jag inte fått några större framgångar med GI metoden. Så nu har jag fått hjälp med hur jag ska äta och träna för att gå ner i vikt. På måndag börjar jag så idag ska jag passa på att äta pizza och godis. haha!

Ska även ta tag i städningen idag som jag inte hann med igår. Ska jobba i morgon så jag måste verkligen fixa det idag så att det inte blir jobbigt i veckan.


Snigel

De två senaste dagarna har jag verkligen spenderat i skolan, gick därifrån runt 18.30 båda dagarna. Tur att jag och Anna har så kul ihop så att det inte gör något. Igår berättade Anna att hon haft en snigel som husdjur när hon var liten och efter det kunde jag inte sluta mobba henne för det.

B-uppsatsen är i stort sett klar, vi ska läsa igenom den nu under dagen för att ikväll höras på telefon och se om vi behöver ändra något.
Fältstudierna går framåt dom med. Jag räknar med att jag ska ha gjort klart dom på måndag (om jag sitter lite nu i helgen också).


Om en stund ska jag och älsklingen åka till överby, hans kompis fyller år så han ska köpa en present till honom. Jag följer bara med för att jag blev tillsagd att göra det. Egentligen hade jag velat lägga mig på soffan och sova en stund.
När jag kommer hem igen så blir det storstädning här hemma. Det är verkligen behövligt!


Dagens låt



Jag säger bara minnen, minnen, massa minnen!

I morgon tar vi nya tag!

Den här veckan kommer bli tuff! Vi hade handledning på B-uppsatsen idag och jag kan ju säga såhär att det blev inget firande med champagne efteråt. Däremot så satte vi oss helt chockade och frågande vid ett bord och bara titta på varandra. Vi som en timma tidigare hade skrivit hälften av en skit bra uppsats hade nu.. ingenting? Jo det är klart att vi hade, men i den stunden kändes allt meningslöst!
Fältstudierna hänger också över en så denna vecka kommer det bli väldigt mkt pluggande. Så träningen, det sociala och hemmet kommer bli rejält lidande denna vecka. Att jag sedan börjar bli sjuk gör inte det hela bättre.

Men nu ska jag sluta klaga och gå och lägga mig! Det är ju en dag i morgon med :)


Underbar helg

Den här helgen har vart otroligt rogivande och helt underbar. I fredags började jag dagen med att sova ut, sedan tvättade jag lite och sedan gick jag och älsklingen till stan och köpte en sallad för att sedan åka till Gamle Dal. På kvällen tittade vi på film och åt tacos.

Igår var det dags för Melodifestivelen, som jag såg tillsammans med några vänner hemma hos Helena. Det var inte den bästa låten som vann och ska man tro på Europas röster så kommer det inte gå speciellt bra i Oslo.

Idag har jag vart hemma hos mamma och pappa. De har haft mina kusiner där i helgen så det blev lite bus med dem.

Nu ska jag strax äte grekisk hamburgare och sedan blir det plugg varvat med TV resten av kvällen.




Lite fundersam

Hade tänkt åka till stugan i helgen med älsklingen, men vi får nog ändra våra planer då det tydligen ska komma mer snö i morgon. Jag börjar faktiskt bli trött på all snö och is nu. Kan det inte bli vår snart!!??

Idag har jag fullt upp hela dagen, får hoppas att jag kan få en liten tid över ikväll så jag får någon avkoppling.

Snabbt och långsamt på samma gång

Det känns delvis som om dagarna går fort och jag inte hinner med att göra saker, men o andra sidan känns det som jag hinner med mer än vad jag brukar. Problemet kanske är att jag planerar att hinna mer än vad som är rimligt!?

I morgon har jag hemmastudier, äntligen äntligen! Det var mer än två veckor sen nu och jag kan verkligen säga att jag saknar dem! Jag ska skriva rent mina fältstudier så jag inom en snar framtid kan sätta ihop min bok om fälstudierna för att sedan lämna den uppgiften bakom mig. Jag har även lovat att hjälpa älsklingen med matten så det kommer bli en riktig pluggdag i morgon.

Nu ska jag hoppa i säng, är trött och då är det ingen idé att stanna uppe för ingenting. God natt!


Bakat

 




Och de är så GI anpassade som det går!

På tal om mat

Helgerna är verkligen svårast att hålla sig till GI. Älsklingen vill så gärna köpa hem godsaker och min självdisciplin är väldigt låg. Jag måste verkligen skärpa mig om jag vill nå min målvikt till bröllopet. Helst vill jag ju gå ner en del redan till sommaren. Igår bakade jag bröd som jag kan äta så det känns bra, jag vet att jag egentligen inte ska äta mjukt bröd men är så himla trött på knäckebröd!

Denna veckan ska bli bättre!

Här händer det grejer

Hej hej, hallå!
Förlåt för min dåliga uppdatering den senaste tiden!
Dagens projekt består av tvätt, städ, disk och bakning. Hoppas jag får en liten stund över för att ta det lungt med. Älsklingen lovade nämligen mig i morse att vi skulle spela x-box ikväll och det vill jag gärna inte missa.

Visst får man sådana underbara vårkänslor nu när solen lyser och fåglarna kvittrar. Om bara den förbaskade isen kunde försvinna så man kan gå ordentligt vore jag jätte glad!

Lycklig

Jag känner mig så himla glad idag, vet inte om det är för att solen skiner och att det börjar bli vår, om det är för att det är fredag och jag ska mysa med min älskling ikväll eller om det helt enkelt bara beror på att jag just nu känner mig tillfredställd med livet!

Hit och dit

För en stund sedan kom jag hem efter att vart borta hela dagen. Först var jag i skolan och läste litteratur som eventuellt ska vara med i uppsatsen. Åkte sedan till Jätten för att hämta mitt paket från H&M som äntligen kommit. Efter det stannade jag till hemma hos mamma och pappa innan jag körde min bror till Vänersborg. Sedan åkte jag till Emma för att umgås med henne och magen. Hon hade gjort iordning barnrummet och bäddat till den lille. Jag vill att den ska ploppa ut snart så jag kan få gosa med den!

Nä, klockan är mkt och jag ska träffa Anna kl. 9 i morgon så nu måste jag sova!


Onsdag kväll

Efter skolan så har dagen gått väldigt fort. Hann äta lite mellis med älsklingen innan det var dags att åka och träna Zumba. Väldigt roligt pass och helt annorlunda mot måndagarnas Zumba pass. Kul med variation!
Efter träningen åkte jag hem och färgade håret, skönt att få det gjort! Sedan blev det lite mat och nu ikväll har jag klickat hem ett par nya träningsbyxor. Det var verkligen behövligt! Hoppas de kommer hem till mig snabbt..

Nu är det verkligen dags att jag går och lägger mig så jag inte somnar i biblioteket i morgon. Det vore ju synd när det finns så många roliga samtal att tjuvlyssna på där..


Hemsk dröm

Inatt hade jag en hemsk och ångestladdad dröm om mitt bröllop. Det är andra gången jag drömmer en sådan dröm så jag undrar om jag börjar bli lite stressad. Men det är ju såpass lång tid kvar så ingen idé att stressa upp sig redan nu tycker jag (i vaket tillstånd).

Gårdagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och Anna hade mest kafferep i skolan så det blev inte så mkt gjort, men kul att få prata om allt möjligt. När jag kom hem hade jag ont i huvudet så det blev ingen träning för min del.

Idag tar jag nya tag och hoppas på en lite mer effektiv dag!

B-uppsats

God morgon alla hjärtegull och fula fiskar!
Idag ska det bli en bra dag, det har jag bestämt. Ska till skolan om en liten stund och möta Anna. Den här veckan skriver vi på våran B-uppsats. Jag tycker att det är lite svårt eftersom vi ännu inte samlat in något empiriskt material och kommer inte kunna göra det innan den 10 mars när vi ska dit på studiebesök. Idag ska vi iallafall lete efter litteratur så idag kommer det att bli fullt upp.

Lullsan skickade sms till mig i morse och var rädd att man inte kunde dansa i festlokalen som vi ska vvara i efter bröllopet. Visst är den gammal, men de borde ju ha sagt något isåfall när vi var där och tittade tycker jag. Fast jag vet inte om jag ska ha någon dans.. Bröllopet kommer vara en söndag och kommer inte folk vara stressade hem eftersom det är en arbetsdag dagen efter? Hmm.. Jag får tänka lite på det och prata med min blivande man om detta!

Helt meningslöst

Just nu känns inte nånting roligt! Undra om jag ska föreslå att jag och älsklingen ska åka till stugan i helgen. Känner att jag behöver komma bort lite!!

RSS 2.0