Somnade en stund på soffan

Det regnar i Trollhättan ikväll, tänk om jag hade haft lite mindre att göra då skulle jag ha tänt några ljus och krypit ner under en filt i soffan. Nu måste jag skriva lite på mina skolarbeten, samt måla en bild till en lektion på fredag. Det sista ska faktiskt bli roligt att göra, synd bara att jag inte får måla exakt vad jag vill utan mest geometriska figurer.
Idag på VFU:n hade jag matematiklektion och gjorde problemlösningar, det gick faktiskt väldigt bra!

Lik mamma.. och pappa

I kväll ska jag och Andreas på dop, det är Andreas lillasyster som ska döpa sig inför sin konfirmation. Efter dopet skulle vi gå ut och äta på någon kvarterskrog. Det blir nog väldigt trevligt :) Det är lite svårt att veta vad man ska ha på sig bara. Andreas pappa sa att vi inte skulle klä upp oss, men man vill ju inte se för alldaglig ut heller.

Fick mitt paket från nelly.com idag och tyvärr blev jag besviken så dom åker tillbaka redan idag! Tråkigt när det blir så, men sen är det ju så svårt att se på datorn hur plaggen kommer att se ut i verkligheten.


Bilder på mig i glasögon dyker inte upp alltför ofta här i bloggen.
Kan bero på att jag tycker att jag ser ut som min mamma i glasögon.
Jag tycker min mamma är jättesöt, men jag vill helst inte se 20 år äldre ut än vad jag är.

På tal om likhet.. så fick jag för första gången (på väldigt, väldigt länge) höra att jag var lik min pappa idag. Kul med lite omväxling!


Schwarzkopf

Alla känner säkert till att det finns ett hårvårdsmärke som heter Schwarzkopf. Jag blev lite nyfiken på vad ordet Schwarzkopf betyder och tog därför reda på det.
Schwarzkopf är tyska och betyder svarthuvud, vilket också figurerar som logga. Min nyfikenhet tog inte slut här och jag kunde inte låta bli att fundera vidare på detta då jag tyckte att "namnet" låter lite hemskt. En utav min tankar var hur man ens kommer på tanken att döpa en produkt till svarthuvud? Klingade det bra eller finns det en annan tanke bakom namnet. Nu kanske en del av er börjar förstå i vilken bana jag började fundera i... Förlåt alla tyskar, men ni gasade faktiskt ihjäl ca 13 miljoner judar under andra världskriget och var nog under den tiden även främligsfientliga mot andra folkgrupper också så det är ju inte konstigt att tanken kommer upp.

Efter lite mer efterforskning så fick jag fram att märket Schwarzkopf har funnits sedan slutet av 1890-talet. Alltså cirka 40 år innan andra världskriget bröt ut så att det skulle finnas ett samband mellan loggan och främlingsfientliget kan jag nu förhoppningsvis utesluta. Min fråga, angående namnvalet, kvarstår dock då jag fortfarande anser att det är ett konstigt namn att döpa ett varumärke till.
Svaret på denna fråga fick jag till sist när jag fick fram information om grundaren av hårvårdsmärket. Denna personen hette nämligen Hans Schwarzkopf och därav varumärket Schwarzkopf. Med denna fakta blev jag lite fundersam hur man kommer på ett sådant efternamn? Typ som om jag skulle döpa mig till svennebanan. Men jag ror nog att mina efterforskningar får stanna här, då jag fått stillat min nyfikenhet samt fått reda på att det inte finns något ont(?) i märket Schwarzkopf. Det har bara ett lite annorlunda namn...



Snälla någon ge mig en dag ledigt!

Idag hade vi föreläsning på högskolan och såklart fick vi ännu mer saker som vi ska göra. Det känns inget kul, så just nu vill jag bara gräva ner mig när jag tänker på dem.
Skulle ha planerat min matematiklektion idag, men har inte hunnit det ännu så det lär ju inte bli sängen än på några timmar. Däremot så har jag fixat nya hemförsäkring, betalat räkningar samt kollat upp adressen till min nya a-kassa så jag kan skicka in kompletteringspapprerna. Känns skönt att slippa tänka på det.

Funderar på om jag ska unna mig ett bad innan jag tar tag i lektionsplaneringen.





Uppdatering: Det blir verkligen inget bad, det stank matos i hela badrummet. Visst är det toppen med fungerande ventilationssystem!

Nu är det fest

Nu är jag klar och redo att gå hem till Emma för att träffa mina tjejer.



Hoppas ni alla få en underbar kväll!

Nu är jag hemma igen

Har vart ute och gjort lite ärenden och nu är jag äntligen hemma igen. Ska snart så smått börja göra mig iordning för kvällen. Tänkte även klicka hem lite leggings från Nelly samt betala räkningar innan det är dags att träffa tjejerna.



Frukost på balkongen




Chai Latte

När jag slutade VFU:n idag tog jag en svän till överby tillsammans med Sofia. Vi tittade lite i affärer och tog en fika på Espresso House där dom har jätte god chai latte. Helt underbart!
När vi strosade runt i alla äfferer ringde Andreas flera gånger och ville att jag skulle köpa en svart lykta som vi kunde ha på balkongen. Jag var inte speciellt sugen på att leta efter det, men hittade som tur en ganska så direkt så det gick smärtfritt.

När jag kom hem hade älsklingen gjort jätte fint på balkongen. Han hade vart och köpt möbler och en matta samt planterat nya blommor. Han berättade att han hade vart jätte nervös över vad jag skulle tycka då det var första gången han var iväg och köpte någonting "stort" till hemmet utan mig. Söt han är min lilla gossi!

Ikväll blir det en hemmakväll som till största delen kommer spenderas framför TV:n. Men just nu håller jag på att färgar håret, ska göra slingor också så det kommer ta sin lilla tid. Men fint kommer det att bli :)





Bilden på lyktan blev inte så bra och det syns nog inte riktigt men det är en fågel höst upp. Det passar ju bra när den ska vara på balkongen.


Slutade tidigt idag

Idag slutade jag runt 13.30 på VFU:n, så har inte gjort någon lång dag alls idag. När jag kom hem hade de ringt från verksta'n och bilen var klar så vi tog en promenad för att hämta den. Tog oss en liten sväng till Jätten för att handla. Jag har även hunnit med att diska samt sätta på en maskin tvätt och klockan är bara 17. Det känns helt underbart!

Ikväll ska jag och Andreas baka chokladbollar :)

Livsmål

Jag är en sån person som hela tiden måste ha många bollar i luften. Det måste finnas saker som ska hända, mitt liv måste gå framåt. Jag har en massa planer för mitt liv och hur jag vill att framtiden skall se ut. Det närmaste just nu är mitt och Andreas bröllop i oktober, men redan nu har jag planer för så mycket mer.
Jag tror det är viktigt att ha livsmål, att veta vad man strävar efter i livet. Ens livsmål kan såklart ändra sig med tiden beroende på olika faktorer, men jag tror ändå att det är bra att ha en riktlinje som man kan följa.

Mina livsmål just nu är:

-Gifta mig med Andreas

-Plugga klart och få min lärarexamen

-Få ett jobb som jag trivs med

-Bli politisk aktiv

-Flytta till större boende (gärna villa)

-Få en underbar liten son eller dotter

-Finna en plats där man slipper alla måsten

-Resa och få se världen

-Få tid till att börja måla

-Bli duktigare på att sticka


Vad har du för livsmål just nu?

Fika x 2

Efter VFU:n åkter jag hem en snabbis för att lämna min tunga väska och byta om till vinterjacka så det har vart svin kallt ute idag! Tog sedan en promenad ner till stan för att möta upp Emma för en fika. Emma har vart i USA i ett år som aupair så vi hade massor att prata om. Det blev blandade historier från året som gått, skolsnack samt mycket prat om våra lillebrorsor som båda två tar studenten i år.
Efter den trevliga fikan och pratstunden med Emma var det dags för mig att gå till Strandgatan där några utav tjejerna var och fika. Sofia kom hem från Kläppen igår och vi var många som var sugna på att träffa henne!

Sedan en stund tillbaka är jag hemma och ska nu ta det lite lungt innan det är dags för sängen. Förut när jag skulle sminka av mig och stod framför spegeln såg jag att jag hade fått massa krydda mellan tänderna och har alltså gått runt så i stort sett hela dagen. Lite pinsamt sådär.. Ni får ju säga till mig när jag har halva kryddhyllan i munnen!

Du är mitt allt



jahapp

Jag har börjat bli så himla trött på dagarna, undrar så om jag börjat sova dåligt igen. Andreas sa för ett tag sen att jag var jätte konstig när jag sov, höll andan och sånt. Får hoppas det är bättre i morgon.

Skulle tagit en promenad hem från VFU:n idag då jag fortfarande inte har någon bil, men då regnet hängde i luften fick jag skjuts av min handledare till stan.

Ikväll har det var en riktig TV kväll. Först var det Dating in the dark (det roligaste är ju att se deras miner när de äntligen får se den andre) och sedan var det The mentalist. Har missat så många avsnitt på the mentalist så det känns väldigt tråkigt då jag tycker att den serien är väldigt bra.

Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg och glad i morgon!


Kvällsmys

Det bästa på hela dagen (förutom riktig frukost) är kvällsmys. Sitta och dega i soffan samtidigt som man tittar på något trevligt program. Ta en dusch och måla naglarna. Sitta lite framför datorn och kolla facebook tio gånger. H e l t  e n k e l t  b a r a  f å  g ö r a  v a d  j a g  v i l l  u t a n  m a s s a t j a t  o c h  s t r e s s !


Usch vad jag ogillar måndagar

God morgon alla!
Solen skiner och jag är inte alls sugen på att gå till skolan. Stressad är jag också, precis som vanligt. Sitter här och äter frukost medan jag funderar på om jag hinner duscha eller ej.
Skönt att det är föreläsning på högskolan idag så man fick sova en timme längre idag, måndagar är så jobbiga att gå upp annars.

Igår var vi hemma hos Andreas pappa på en fika och för att byta däck. Våran bil är inte som den ska längre så jag vet inte om jag vågar ta den till VFU:n i morgon.. Det är något fel när man styr och jag är inte så sugen på att hamna i diket.

Monopol

Igår hade vi en riktigt hemmakväll jag och Andreas. Jämt när vi ska hitta på något så slutar det med att vi tittar på film, men igår så dammade vi av Andreas gamla monopol och körde en omgång. Den blev väldigt lång omgång och efteråt var vi så trötta så vi gick och la oss nästan med en gång. Roligt var det iallafall och det roligaste var att jag vann!



Första VFU veckan avklarad

Pust och stånk, det har vart en jobbig vecka. Jag är inte van att gå upp 6.30 varje dag så det har blivit allt för lite sömn den här veckan så det ska bli skönt med helg nu.
Ikväll kommer Emma hem till mig, hon är nog den enda som inte sett vår nya lägenhet så jag får väl städa upp lite här innan så hon får se den från den bra sidan ;) När jag ändå är i farten kanske jag kan tvätta en eller två maskiner med.

Andreas kom hem nu för han skulle hämta sina inlines (han ska spela landhockey). När jag såg han kände jag mig helt helt pirrig och nykär. Jag ville pussa och krama honom massor, men det blev inte så länge för han hade bråttom iväg. Han är så fin min blivande man.


Fika med Miri! ...och Emma såklart ;)

Det var den här lilla godbiten som fick presenten!



Visst är hon bedårande söt lilla Miri! Jag försökte sno med henne hem, men hennes mamma ville inte riktigt ge med sig ;)


Vem ska få presenten?





















Trevligt!

Idag hade jag tänkt ta min första fika på Strandgatans uteservering för i år, men vädret var en riktig svikare idag det får bli fika någon annanstans. Trevligt sällskap kommer jag få iallafall och det är ju huvudsaken!


På morgonen fattar jag ingenting

Oftast så går jag och sätter mig i soffan efter att jag har vaknat, där kan jag sitta i flera minuter och bara stirra rakt fram. Efter ett tag kommer jag på att det kanske är bra att börja göra mig iordning så jag slipper bli så stressad när klockan tickar iväg. Varje morgon är det samma sak, att jag aldrig lär mig!?
Idag var inget undantag och nu sitter jag här samtidigt som jag äter frukost och försöker komma på en strategi för hur jag ska hinna med allt.


Ärenden

Sov inget bra i natt så bidde ingen VFU idag. Har vart här hemma och segat istället, men nu ska jag ta mig ut i det vackra vädret och göra lite ärenden. Ska bland annat till högskolan och skriva ut lite papper samt till vikariecentralen och lämna in papper.



åååh vad jag vill åka utomlands

Jag minns hur skönt jag och älsklingen hade det på Cypern för två somrar sen. Vi bara slappa och tog dagen som den kom samt sola och bada i massor. Jag vill gör det igen! Gå upp på morgonen, äta god hotellfrukost och sedan gå ner till stranden och ligga där större delen av dagen. Gå ut och äta på kvällen, kanske ta en drink och bara få vara. Hur underbart som helst!
Kanske vi har råd med en restresa? Eller så får jag fortsätta att bara drömma...


Jag ska bara, jag ska bara...

V a r  f ö r   g å r   j a g   a l d r i g   o c h   l ä g g e r   m i g   i   t i d? Det är en fråga som jag ställer mig varje kväll, och varje morgon tänker jag att ikväll ska jag banne mig sova tidigt. Men när klockan är slagen så blir det jag ska bara, jag ska bara.. så nu ska jag bara fixa lite sallad till matlåda och ta fram kläder till i morgon innan jag kan hoppa i säng. (Antagligen kommer jag komma på något mer)

Men nu stänger jag iaf av datorn så jag inte fastnar mera här, så god natt allihopa! Vi hörs i morgon!


Vilket underbart väder vi har!

Äntligen, äntligen verkar det som att våren är här för att stanna!

Har tagit mig en liten promenad med Helena  och nu sitter jag här och dricker en proteindrink. Snart blir det en dusch och efter det är det väl dags att tvätta lite. Tvättkorgen svämmar snart över och inga favoritkläder är rena.


Helgen

I lördags hade jag och älsklingen vart tillsammans i 2,5 år och för att mysa till det lite extra åkte vi till Göteborg och bodde på hotell hela helgen. På fredagskvällen gick vi ut och åt italienskt för att sedan ta det lungt på hotellrummet.
På lördagen så gick vi först på stan för att titta och handla lite. Lunch blev det på Pizza Hut och ont i fötterna hade vi när shoppingturen äntligen var över. På vägen tillbaka till hotellet gick vi förbi bion och hämtade ut våra biljetter till Alice i underlandet. Efter en stunds vila på hotellrummet gjorde vi oss iordning för att gå på bio och sedan äta lite grekisk mat.
Efter en god hotellfrukost begav vi oss hemåt på söndagen, men ett litet stopp på IKEA blev det allt. Vi köpte en byrå till sovrummet (väldigt behövligt), en tavla (kanske lite mindre behövligt) samt en del onödiga saker som inte behöver nämnas här..

Helgen var helt underbar och det var skönt att få ett avbrott i från vardagen!


Idag mår jag inte bra

Dagen började med att jag och älsklingen gick på en morgonpromenad. Med endast två prestationstabletter i magen började jag efter ett tag att känna mig helt svimfärdig och efter 40 minuter fick vi ge upp och bege oss hemåt. Efter att fått i mig lite protein kände jag mig en aning bättre men var fortfarande på god väg att tuppa av.
Nu mår jag lite bättre, men valde att stanna hemma från skolan för säkerthets skull. Nu ska jag äta lite kesella och sen försöka få lite skolarbete gjort.

Dagens låt


Plugga lite idag kanske?

Igår sken solen och det var härligt att ta en promenad, tog ett varv runt spikön och tillbaka. Idag var värdet inget vidare men älsklingen jagade ut mig ändå så nu har vi tatt oss ett varv i skoftebyn. Det är faktiskt ganska fint där och ett utav de områden som jag skulle kunna tänka mig att köpa hus i när det är dags för det steget. Än så länge trivs vi och får plats bra i vår lägenhet.

Ska strax göra iordning lite mellanmål till mig här, kesella och mango får det bli idag. Skulle behöva åka och handla lite, men det kanske är värt att vänta tills i morgon då det kommit in färska varor till butikerna. Får fundera på detta.

Måste ta tag i pluggandet idag med, har en bok jag skulle behöva läsa tills i morgon samt att jag innan helgen hade fått ett mail av min lärare i förra kursen att det var några småsaker jag missat skriva med i min fältdagbok. Eftersom det var sånna småsaker känns det som om det är dumt att inte gör det med en gång så jag ska försöka hinna med att göra det idag!

Ätardag

I lördags var det ätardag och något som jag hade längtat efter hela veckan var grekisk hamburgare, så det fick det bli! Var även hemma hos mamma och pappa där det bjöds på lax med potatis och romsås. Till efterrätt åt vi kladdkaka med grädde, smaskens! På kvällen blev det lite godis och film med älsklingen. Jag fick i mig en hel del under dagen så nu ska jag nog klara en ny vecka med kesella och proteindrinkar ;)
'

Påskfirande med familjen

Idag har jag vart hos mamma och pappa för att fira lite påsk. Dom åker till Teneriffe idigt i morgon bitti så det blev ingen påskmat utan lax, potatis och romsås. Jag blev lika glad för det, då jag faktiskt inte är sådär överförtjust i påskmat. Älsklingen fick stanna hemma då han har influensa och det kändes mindre schysst att smitta ner mamma och pappa när de ska iväg.

Dags för dagens promenad

och idag ska jag gå tillsammans med Emma. Kuligt med lite sällskap! Vi har tänkt att gå en rejäl runda, hoppas bara inte regnet kommer och stör oss!


Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen

Fick hem min deklaration idag och preliminärt kommer jag få tillbaka 15 170 kr. Jag är inte lite lycklig just nu va!? Jag är för fan helt överväldigad! Det måste ju va en skänk från ovan eller så är det jag som är jävligt grym bara. Nä, men skämt o sido så kommer pengarna komma väldigt lägligt då det alltid är väldigt knapert i början utav sommaren.

Grattis lillebror till körkortet!

och nej det är inget aprilskämt, lillskiten får nu va ute och köra på vägarna.


RSS 2.0